QT50 won't start....needs ideas...

So I have two QT50s. One of them runs great. The other doesn't run at all.

On the non running one I get the same compression as the running one.

To rule out fuel issues I installed the carb from the running one.

To rule out CDI issues I swapped out the CDI from the running one.

I am getting great big blue spark after I replaced the charge coil on the stator thinking initially that may have been the issue.

I have a brand new battery installed.

Yes I have clean fresh premix fuel. (the oil pump was deleted)

Basically I kick the bike over and at the end of the kick I get a single "pop".

I have even gone as far as removing the exhaust thinking it had a blockage.

Any ideas?

Re: QT50 won't start....needs ideas...

Is the plug wet or dry after trying to start it? Do you have good fuel flow going to the carburetor? Have tried changing plugs? If the plug is wet, then somehow you’re not getting spark. If the plug is dry, you’re not getting fuel.

Re: QT50 won't start....needs ideas...

Have you pulled the reeds and checked them?

Re: QT50 won't start....needs ideas...

Re: QT50 won't start....needs ideas...

Tri-ped Dave O.D.B. /

easy diagnosis....reeds either broken or something jammed in them

Re: QT50 won't start....needs ideas...

i need help with my qt50 i just baught a brand new ignition coil hooked it up but i dont know if all my wiring is here and do you need the ignition coil and cdi to get the god dam thing to spark

Want to post in this forum? We'd love to have you join the discussion, but first:

Login or Create Account