clutch out of adjustment or broken? please help this noob diagnose

Steven Ray /
This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.

Alright so I finally got my first moped running(kind of). The carb was leaking because of a maladjusted float, ditching the chinesium one for OEM but I was able to get it started just by flipping the petcock open briefly to fill the bowl up periodically. I understand that probably isn't the best but hey, I got to ride her up and down the street a few times.

Needless to say she was running a little rough and in need of adjustment but it was firing only after a kick or two so o was ecstatic. It died on me here or there but atleast I got it going

Try to go out and take her up and down the block a couple times just for gigs and when i go to step on it, some popping/banging noises that don't sound good happen and now it feels like maybe the clutch may not be engaging? Like you can straight up stand on it with the clutch lever pulled and then pop pop nothing, unable to turn the engine over, where to start troubleshooting? I don't think I seized it.

Keep in mind, minus the carb rebuild, new petcock, trans fluid and gas, this things is 100% 1977(even the tire tubes are original and hold air)

I love you all, thanks

(Pic because she just looks so beautiful)

20190426_183853.jpg
This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.

Want to post in this forum? We'd love to have you join the discussion, but first:

Login or Create Account