Exasperated by puch maxi - runs good 1/4 throttle, dies above 3/4

Sam Moss /
This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.

Hey guys,

So a guy a friend who was staying with me for a while left his dead puch maxi behind, and since winter I've been tinkering with it here and there trying to get it running. Motor was seized solid before but I got that loosened up and here's what I've done since.

New (china clone) bing 15mm carb

Running on 60 jet (as per treatland's guesstimation/suggestion. Also ran it on 82 jet that came with carb, didn't run that differently surprisingly.

disassembled and cleaned piston/cyl/rings etc and all new gaskets

Took apart muffler and cleaned/derestricted, reassembled (baffle still there).

Symptoms: Starts and runs fine, but full throttle immediately causes motor to die. Sweet spot seems to be about 1/4 throttle, it can get my 200 lb ass up to 25ish on my short street. 3/4 throttle on is no good.

I'm hoping my jetting is the problem. I've tried all pin positions and shortest pin seems best. Does anyone have any suggestions? Eventually I wanna do a 70cc kit and pipe but I kind of wanted to get it running properly and make sure I can register it without any problems before I dump any more cash than I have to.

If it sounds like a clear-cut jet problem let me know what you think is a good guess and I'll buy a few in that range.

Thanks fellas

-sam

This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.

Want to post in this forum? We'd love to have you join the discussion, but first:

Login or Create Account