Tomos is acting weird

I just got a 03 tomos it has a delorto carb with a 56 jet all stock. when you attempt to accelerate it has a lagg then it accelerates. top speed of about 25. I tryed taking off the airbox but that makes it die. sometimes. also what plug do these things take i used the same plugs as I use for the puchs W8ac.

Re: Tomos is acting weird

search 'tomos clutch' in the moped repair section of both mopedarmy and mopedriders.org.

Re: Tomos is acting weird

it not a clutch problem its something carb/fuel related cas it acts funny like the rpms take alittle time to respond and sometimes it dies. could there be something wrong with the reeds? exhaust be clogged. does a 56jet sound right? A shitload of people have tomos here no one here has had this problem? what tranny fluid do these things have?

Re: Tomos is acting weird

Use Dexron III fluid. If you do not believe it is a clutch problem like with so many other Tomos engines check your fuel line and filter for obstructions, if your tank has gotten dirty inconsistent fuel flow _could_ cause the symptoms you're describing.

Re: Tomos is acting weird

When I changed to teh elbow intake i noticed a difference in throttle response. Also, 56 sounds a bit high for everything stock. Try something in the 53 range and see what happens. Plug chop? Find out if you're running too rich. That'll bog er down.

« Go to Topics — end of thread

Want to post in this forum? We'd love to have you join the discussion, but first:

Login or Create Account