Re: Honda "Express"ing difficulty...

James Foster /
This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.

I see where you're going, but it only pings when it's been run for over 30 minutes. Something to do with it getting really hot makes it do that, and only then. I did replace the upper connecting rod bearing when I replaced the piston, so the upper one shouldn't be the problem. I might end up trying out that test anyway though...

Oh, and here's something I forgot to mention earlier; I by-passed the oil pump and went with pre-mix because of the new 41mm size engine, and I took out the oil pump drive shaft so that the pump wouldn't sit there turning without lubrication. But, I noticed that while it was running, the oil pump was acting and sounding like a fish pump. So I connected the oil lines back to where they were, hoping to stop the problem. But it still does it to an extent through the oil tank. So my question is, should I reconnect the oil pump, or should I find a plug of some kind to fit in the oil injector hole?

JF

This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.
Subject Written By Posted
  Honda "Express"ing difficulty...Topic by: James Foster James Foster 02/25/05 11:22PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Dan Adams (50:1) Dan Adams (50:1) 02/25/05 11:39PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/25/05 11:57PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Joe Woods Joe Woods 02/26/05 12:18AM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Jonas Quimby Jonas Quimby 02/26/05 08:17AM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/26/05 12:41AM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/26/05 10:44AM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Jason Luther Jason Luther 02/26/05 04:58PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/26/05 05:36PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Joe Woods Joe Woods 02/26/05 05:46PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Jonas Quimby Jonas Quimby 02/26/05 09:32PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/26/05 08:53PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Joe Woods Joe Woods 02/26/05 09:42PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/26/05 11:10PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Joe Woods Joe Woods 02/26/05 11:55PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/27/05 12:39AM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/27/05 08:05PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Joe Woods Joe Woods 02/27/05 08:57PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/27/05 10:29PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Jonas Quimby Jonas Quimby 02/28/05 04:52AM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/28/05 10:44AM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Joe Woods Joe Woods 02/28/05 07:01PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/28/05 08:44PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Joe Woods Joe Woods 02/28/05 09:02PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/28/05 11:03PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: Joe Woods Joe Woods 02/28/05 11:21PM
  Re: Honda "Express"ing difficulty...Re: James Foster James Foster 02/28/05 11:40PM

Want to post in this forum? We'd love to have you join the discussion, but first:

Login or Create Account