Re: just got my first moped...but it doesnt run

Robert Fosdick /
This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.

go ahead and clean out the tank real good-flushit out. i flush mine with water and then let it dry or use a hair dryer if i am in a hurry.

cleanout the petcock really good also i would a toothbrush and some carb cleaner. and maybe a pipe cleaner to get any hard to reach spots

i do not know your skill level, but with the gas being so filthy i would take off the carb very carefully and remember how things came off. i would then proceed to clean all the components being very careful not to drop anything. once you have the carb back on(check the air filter somewhere along the line) i would check the spark plug.

you can clean it with a little sand paper. if you have the manual it should tell you what the spark plug gap should be. there are tools for adjusting spark plug gap if you do not have one you can get one at an auto store for 3 bucks.

as far as motor oil is concerned just mix the gas and 2 strke oil. your manual should tell you the correct ratio which is usually around 25-30to1

as for repairing that intentionally clogged line in the petcock. i would forget it for now, just concentrate on getting fuel to flow out at a nice steady pace.

as for oil i buy the cheapest 2 stroke oil at wal-mart

really concentrate on that fuel. clean it so it looks brand new.

allso when you flush the tank let water run out the petcock for some tme, but also dump the water out through the filler cap a few times to get any large chunks out.

good luck let me know what happens

This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.
Subject Written By Posted
  just got my first moped...but it doesnt runTopic by: C. Smitt C. Smitt 08/06/04 06:22AM
  Re: just got my first moped...but it doesnt runRe: Robert Fosdick Robert Fosdick 08/06/04 07:08AM
  Re: just got my first moped...but it doesnt runRe: C. Smitt C. Smitt 08/06/04 08:11AM
  Re: just got my first moped...but it doesnt runRe: Robert Fosdick Robert Fosdick 08/06/04 08:28AM
  Re: just got my first moped...but it doesnt runRe: Robert Fosdick Robert Fosdick 08/06/04 09:04AM
  Re: just got my first moped...but it doesnt runRe: C. Smitt C. Smitt 08/07/04 02:08PM
  Re: just got my first moped...but it doesnt runRe: Ray West Ray West 08/07/04 03:56PM
  Re: just got my first moped...but it doesnt runRe: C. Smitt C. Smitt 08/07/04 09:37PM
  Re: just got my first moped...but it doesnt runRe: Ray West Ray West 08/07/04 10:11PM
  Re: just got my first moped...but it doesnt runRe: C. Smitt C. Smitt 08/07/04 11:05PM
  Re:tailightRe: Leon Swarmer Leon Swarmer 08/07/04 11:11PM
  Re:tailightRe: Ray West Ray West 08/08/04 01:20AM
  Re:tailight thanksRe: Leon Swarmer Leon Swarmer 08/08/04 01:26AM
  Re:tailight thanksRe: C. Smitt C. Smitt 08/08/04 01:33AM
  Re:tailight thanksRe: Ray West Ray West 08/08/04 01:48AM
  Re:tailight thanksRe: Keith Hannah Keith Hannah 08/08/04 01:52AM
  Re:tailight thanksRe: C. Smitt C. Smitt 08/09/04 02:33AM
  Re:tailight thanksRe: Ray West Ray West 08/09/04 02:41AM
  Re:tailight thanksRe: Robert Fosdick Robert Fosdick 08/09/04 09:34AM
  Re: just got my first moped...but it doesnt runRe: C. Smitt C. Smitt 08/09/04 11:50AM
  Re: just got my first moped...but it doesnt runRe: Brian F Brian F 08/09/04 01:53PM

Want to post in this forum? We'd love to have you join the discussion, but first:

Login or Create Account