Vespa Ciao Magneto

Chris Robertson /
This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.

Hi All:

Anyone have any experience with 1972 Vespa Ciao magnetos?

I replaced the condensor and points in my Ciao, and accidentally disconnected a wire while removing the flywheel (I didn't have the special tool, so I drilled holes in the flywheel, tapped them out, and used an harmonic balance puller to get it off). I reconnected it where I thought it belonged (according to the schematic).

The timing is absolutely dead-on. I've quadruple-checked the schematic in my shop manual, and the wiring seems correct. I'm getting voltage for accessories (horn, headlight), but nothing is getting to the HT coil (I hooked up the wire that goes to the ignition coil to an AC voltmeter and got nothing).

I've checked the continuity of all my wiring, and I am stumped!

Anyone know of any "gotchas" I may have missed?

Thanks!

Chris.

This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.
Subject Written By Posted
  Vespa Ciao MagnetoTopic by: Chris Robertson Chris Robertson 05/22/01 12:35PM
  Re: Vespa Ciao MagnetoRe: Ron Brown Ron Brown 05/22/01 01:44PM
  Re: Vespa Ciao MagnetoRe: Jim C. Jim C. 05/23/01 12:17AM
  Re: Vespa Ciao MagnetoRe: Ron Brown Ron Brown 05/23/01 12:01PM
  Re: Vespa Ciao MagnetoRe: Brian Brian 05/30/01 12:10AM

Want to post in this forum? We'd love to have you join the discussion, but first:

Login or Create Account