Re: Motobecane problem

Ron Brown /
This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.

Well, I now have a "new" ignition condensor and the ped fired right up. Of course, it did that before I started so we shall see.

I mounted the condensor on the big engine mount bolt on the left side of the motor, crimped a male spade lug with an extra wire in it, to the end of the condensor wire and a female spade to the end of the extra wire. I used the spade lugs to connect the kill switch wire to the coil pigtail which gets the condensor in the circuit where I need it.

I put the two screws that used to mount the condensor back in the magneto, put a small rubber gromet in the old hole where the wire used to go and plugged the grommet hole. All to keep dirt and water out of the mag.

I polished the points, installed them and re-set the timing.

I am now going to take my usual 40 mile test trip and see what happens. Last time I did this, the ped quit 5 times so it should be a good test. The fact that my favorit breakfast place is on the outbound leg, my local micro-brewery (I'll only have one Miguel) is the destination and the weather is great, are just some things I guess I will have to suffer through.

I am assuming my next post will be Eureka! and not Oh S**t.

Ron

This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.
Subject Written By Posted
  Motobecane problemTopic by: Ron Brown Ron Brown 05/18/01 11:57AM
  Re: Motobecane problemRe: don-ohio don-ohio 05/18/01 10:15PM
  Re: Motobecane problemRe: mike mike 05/18/01 10:42PM
  Re: Motobecane problemRe: Ron Brown Ron Brown 05/19/01 10:22AM
  Re: Motobecane problemRe: Ron Brown Ron Brown 05/19/01 10:18AM
  Re: Motobecane problemRe: Ron Brown Ron Brown 05/19/01 10:53AM
  Re: Motobecane problemRe: Ron Brown Ron Brown 05/19/01 01:20PM
  EurekaRe: Ron Brown Ron Brown 05/19/01 06:26PM
  Re: EurekaRe: don-ohio don-ohio 05/19/01 10:15PM
  Fred was right againRe: Ron Brown Ron Brown 05/20/01 01:31PM
  Re: Fred was right againRe: don-ohio don-ohio 05/21/01 02:20PM
  Re: Fred was right againRe: Ron Brown Ron Brown 05/21/01 02:41PM
  Re: Fred was right againRe: don-ohio don-ohio 05/22/01 02:47PM
  Re: Fred was right againRe: Ron Brown Ron Brown 05/22/01 03:25PM
  Re: Fred was right againRe: don-ohio don-ohio 05/25/01 08:38AM
  Re: Fred was right againRe: Ron Brown Ron Brown 05/25/01 12:15PM
  Re: Fred was right againRe: don-ohio don-ohio 05/26/01 05:09PM
  Re: Motobecane problemRe: don-ohio don-ohio 05/25/01 08:01PM

Want to post in this forum? We'd love to have you join the discussion, but first:

Login or Create Account