My Polini kit is lookin' good!

don-ohio /
This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.

Hi,Everyone! I've been out and about on the Sebring since my last posting.I had just installed a new 60cc Polini kit I got from MopedWarehouse!It has 10.8:1 compression ratio and a reed valve(unlike the original cyl.).It's a 2-speed Franco-Morini engine.I started it up and ran it on the stand to warm it up a bit,whilst getting my gear together for a long trip.The weather was beautiful here in Ohio on Friday,so I took off!I stopped it two or three times at about 15 min. intervals and never went more than 2/3 throttle.I did 2 plug chops and all was fine,but power was lacking(seemed the same as my old 50cc cylinder)Then at about 20 miles into the ride or so............WHAM!Power came out of nowhere and I had to feather the throttle considerably,still topping 30mph!I did another plug chop `cause I was worried that the #58 jet might be too small.I had put a gallon of premium(93 octane)Marathon and went with a 37:1 ratio in it to ensure it would meet the compression reqs..So I'm REALLY PLEASED so far and I hope it keeps running super.I went 90 miles that day and got home way after dark,but no problems.The first few times I started the bike after thoroughly warmed up,I hadda choke it.ANY THOUGHTS,ANYONE!? Happy as a tick! Don (:^)

This single post is part of a larger thread. Start from the top or view this post in context.
Subject Written By Posted
  My Polini kit is lookin' good!Topic by: don-ohio don-ohio 02/18/02 06:17PM
  Re: My Polini kit is lookin' good!Re: Casey B Casey B 02/18/02 06:42PM
  Re: My Polini kit is lookin' good!Re: don-ohio don-ohio 02/18/02 07:02PM
  Re: My Polini kit is lookin' good!Re: paul paul 02/18/02 10:12PM
  Re: My Polini kit is lookin' good!Re: don-ohio don-ohio 02/19/02 09:05AM

Want to post in this forum? We'd love to have you join the discussion, but first:

Login or Create Account